Ljubljana, Slovenija 2000
Domov | Manifesta | Zgodovina | Fundacija | Kustosi | Izjava
Ljubljana | Cankarjev Dom | Prizorišča | Povezave
Francesco Bonami je višji kustos (Manilow Senior Curator) Muzeja za sodobno umetnost v Chicagu in umetniški direktor Fondazione Sandretto Re Rebaudengo per l’arte v Torinu. V letih 1990- 1997 je bil ameriški urednik revije Flash Art. Poleg številnih člankov v katalogih in revijah je objavil več knjig, med njimi Echoes: Contemporary Art at the Age of Endless Conclusions (1996), Dreams/Sogni (s Hansom-Ulrichom Obristom, 1998) in Maurizio Cattelan (1999). Med njegovimi pomembnejšimi razstavnimi projekti v zadnjem času so Vertical Time (Barbara Gladstone Gallery, New York, 1998), Unfinished History (Walker Art Center, Minneapolis in Muzej sodobne umetnosti, Chicago, 1998) in Examining Pictures (Whitechapel, London, Muzej sodobne umetnosti, Chicago in Arman Hammer, Los Angeles, 1999). Živi v Chicagu in New Yorku.

Ole Bouman je kustos in pisec o arhitekturi in umetnosti ter glavni urednik revije Archis iz Rotterdama. Je avtor več knjig, med drugim The Invisible in Architecture (1994) in And Justice for All (1994). Nekaj let je predaval zgodovino in teorijo arhitekture; je mednarodno dejaven kot predavatelj o vprašanjih arhitekture. Med razstavami, ki jih je pripravil, so RealSpace in QuckTimes (nizozemski prispevek na 19. Milanskem trienalu, 1996), Egotecture (muzej Boijmans van Beuningen, 1997) in Medusa Touch (Arti et Amicitiae, Amsterdam, 2000).

www.boijmans.rotterdam.nl/engels/agenda/archief/tegotec.htm
www.nai.nl/www_riq/colophon_ole.html
www.archis.org

Mária Hlavajová je kustosinja in kritičarka; do leta 1999 je bila direktorica Sorosevega centra za sodobno umetnost v Bratislavi, trenutno je predavateljica na Centru za kuratorske študije na Bard College of Arts, New York. Med projekti, ki jih je pripravila v zadnjem času, so razstava mladih srednjeevropskih umetnikov (Pawel Althamer, Roza El-Hassan, Boris Ondreička, Franz Pomassl) There Is Nothing Like A Bad Coincidence (galerija Medium, Bratislava, 1998) in mednarodni projekt Midnight Walkers & City Sleepers (četrt rdečih svetilk v Amsterdamu, 1999; skupaj s Theom Tegelaersom in Hedwig Fijen). Živi v Amsterdamu in Bratislavi.

Kathrin Rhomberg je od leta 1991 kustosinja za razstave v Secesiji na Dunaju; tu je odgovorna za koncept, realizacijo in produkcijo razstav in razstavnih publikacij. Njena besedila so izšla v številnih katalogih in umetnostnih revijah. S predavanji iz sodobne umetnosti sodeluje na Akademiji za likovno umetnost in na Visoki šoli za uporabno umetnost na Dunaju. Med večjimi razstavnimi projekti, ki jih je kot kustosinja pripravila v zadnjem času, je bila velika razstava mladih evropskih umetnikov Mlada scena (Secesija, Dunaj, 1998).